شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۵۳
نظرات: ۰
۰
-
آثار عیلامی در موزه تخت جمشید رخ نشان دادند

همزمان با برگزاری سومین دوره جشنواره بین‌المللی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز، نمایشگاه «ایلام (عیلام)، سپیده دم تمدن ایران» در موزه تخت جمشید افتتاح شد.

خبرنگار اطلاعات در شیراز نوشت: علی دارابی، قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه «ایلام (عیلام)؛ سپیده دم تمدن ایران» در جمع خبرنگاران گفت: اشیای کمتر دیده شده موزه ملی ایران که برخی از آنها بیش از ۱۰۰سال است که در موزه ملی نگهداری شده اما به دلیل محدودیت‌ها نخستین‌بار است که در موزه تخت جمشید به نمایش درآمده است.او با تاکید بر اهمیت حفاظت،صیانت، مرمت و بهره‌برداری درست از آثار باستانی، تصریح کرد: اینجا تخت جمشید جایی که ما ایستاده‌ایم بر تارک آثار باستانی ایران می‌درخشد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: ایران با ثبت ۲۸اثر  جزو  ۱۰کشور اول دنیا در ثبت آثار باستانی است که  که برخی از آنها  مثل ۵۴کاروانسرای کشور و قنات ها به صورت زنجیره‌ای ثبت جهانی شده‌است.

او افزود: در آثار ناملموس با ثبت ۲۴اثر در رتبه پنجم ثبت آثار هستیم که قبلاً در رتبه هفتم بودیم و در سه سال اخیر با ثبت آثار بیشتر و برخی مشترک بادیگر کشورها حائز رتبه پنجم شدیم.

دارابی با اشاره به اینکه کشور ما ایران سابقه یک میلیون سال سکونت بشری و تمدن ۷هزار ساله دارد، گفت:  یکی از مهم‌ترین مسائل که باید  علاوه بر حفاظت، صیانت و مرمت آثار باستانی به آن توجه کنیم روایتگری است که این آثار چند هزارساله را به نسل جوان، نوجوان و دانشجو شناسانده  و فرزندان ما با آشنایی با آثار برجای مانده از نیاکان به داشته‌های  تاریخی و تمدنی خود افتخار کنند و با امید به فردا در آبادانی این مملکت که متعلق به همه ماست کوشش کنند.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی در خصوص توسعه و تجهیز زیرساخت‌های موزه‌های کشور تصریح کرد: در دنیا ۹۱هزار موزه وجود دارد و در کشور ما ۸۳۰موزه وجود دارد که یکی از آنها موزه تخت جمشید است. ما تا پایان برنامه هفتم توسعه باید تعداد موزه‌ها را به ۱۰۰۰موزه برسانیم که قطعا آنها نیاز به توسعه زیرساخت و تجهیزات مدرن و فناوری‌های دیجیتال و روز دارند که مدیران استان‌ها در حال توسعه این زیرساخت‌ها هستند.

دارابی افزود : اقدامات عمرانی در تخت جمشید نیز در حال انجام است که یکی از آنها ساخت سرویس بهداشتی‌های کانکسی است که به  بهترین شکل انجام شده و پروژه‌های عمرانی متعددی برای بهره‌برداری صحیح  از آثار تاریخی در استان‌های کشور در حال اجراست.

نمایشگاه «ایلام (عیلام)؛ سپیده دم تمدن ایران» در موزه  تخت جمشید از ۱۷آبان گشایش و به مدت یک ماه میزبان علاقه‌مندان است.

*افتتاح بازارچه هنر در شیراز

 همچنین طی مراسمی با حضورسیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بازارچه هنر شیراز افتتاح و از سکه ولایتعهدی امام رضا(ع) در حرم شاهچراغ(ع) رونمایی شد. بازارچه هنر شیراز در بافت تاریخی شیراز برپا شده است.

بازارچه هنر شیراز دارای ۳۵غرفه ثابت صنایع دستی استان فارس است و ۱۶غرفه متعلق به شهرها و روستاهای دارای صنایع دستی است که به مناسبت سومین جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در شیراز برپا شده است.همچنین سکه ولایتعهدی امام رضا(ع) با حضور وزیر میراث فرهنگی در موزه حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) رونمایی شد.

این سکه به مناسبت ورود امام رضا(ع)  به شیراز در سال ۲۰۳هجری قمری به فرمان خلیفه وقت، مأمون عباسی ضرب شد.این سکه مهم‌ترین سند تاریخی سفر امام هشتم(ع) به مرو از مسیر شهر شیراز است.
 همچنین سیدرضا صالحی امیری در بازدید از آثار تاریخی فیروزآباد و قلعه دختر این شهرستان با تأکید بر این موضوع گفت: باید بستری در این بنای تاریخی برای تسهیل دسترسی و بازدید مردم فراهم شود.
وی در عین حال خواستار توجه به حفاظت و سیاست از آثار تاریخی شد و افزود: وزارت میراث فرهنگی از طرح‌ های اصولی که در این موارد ارائه شوند، استقبال می‌کند.

استفاده از ظرفیت تله کابین موجود در قلعه دختر به صورت کارشناسی از موضوعاتی بود که وزیر میراث فرهنگی در این بازدید بر آن تاکید کرد.

قلعه دختر فیروزآباد، دژی دفاعی است که توسط بنیان‌گذار سلسله ساسانی به جهت حفاظت از اولین پایتخت این حکومت بنا شده است. این قلعه از جاهای دیدنی فیروزآباد محسوب می‌شود که در نزدیکی شهر فیروزآباد امروزی قرار دارد. بنای قلعه دختر در ۱۲ اسفند سال ۱۳۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

همچنین وزیر میراث فرهنگی در سفر به شهرستان میمند از مسجد جامع متعلق به دوره قاجاریه، بقعه امامزاده اسماعیل(ع)، حمام تاریخی و موزه مردم‌شناسی این شهرستان بازدید کرد.

در این بازدید مقرر شد تا با ارائه طرحی این حمام تاریخی که موزه مردم‌شناسی است مورد مرمت قرار بگیرد و چینش حمام نیز به طور اصولی به انجام برسد.

وزیر میراث‌فرهنگی در این سفر از کارگاه شیشه‌گری در میمند هم بازدید داشت و تولید گل و گلاب در این شهر را ظرفیت مطلوبی در گردشگری دانست و تولیدکنندگان گل و گلاب در این شهر درخواست‌ها و پیشنهادات خود را در زمینه سرمایه‌گذاری در صنعت گل و گلاب ارائه کردند.

یادآور می‌شود، شهر میمند که در نزدیکی فیروزآباد واقع شده است، شهر گل و گلاب است و یک مرکز گردشگری شاخص در این زمینه به شمار می‌رود.
 

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی