شرق نوشت: راهآهن رشت-آستارا چیزی نزدیک به ۲۴ سال است که معطل مانده است، پیش از این بارها روسیه وعده تأمین مالی و احداث این راهآهن را داده بود، اما در نهایت به بهانه تحریم از این پروژه خارج شد و دوباره توافقنامه احداث خطآهن رشت-آستارا، به طول ۱۶۴ کیلومتر در اردیبهشت سال 1402 میان ایران و روسیه به امضا رسید، ولی حالا متولیان این پروژه میگویند به دلیل پارهای از مشکلات و بوروکراسی اداری دوباره حضور روسیه در این پروژه نامشخص است و هیچ کس بهطور دقیق نمیداند خط ریلی رشت-آستارا چه زمانی افتتاح میشود. محور ریلی رشت-آستارا با طول ۱۶۴ کیلومتر، یکی از مهمترین پروژههای ریلی کشور است که قرار بود با همکاری روسیه، بخش مهمی از تأمین مالی آن انجام شود.
توافقنامه احداث خط آهن رشت-آستارا، به طول ۱۶۴ کیلومتر در اردیبهشت سال 1402 میان ایران و روسیه به امضا رسید. محور ریلی رشت-آستارا با طول ۱۶۴ کیلومتر، یکی از مهمترین پروژههای ریلی کشور است که قرار بود با همکاری روسیه، بخش مهمی از تأمین مالی آن انجام شود و در این رابطه موافقتنامهای هم بین وزیر راه و شهرسازی ایران و معاون نخستوزیر روسیه به امضا رسیده بود.
چند ماه بعد یعنی آبان 1402 خبر رسید روسیه در این رابطه تعلل کرده است؛ چراکه معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی خواستار اهتمام جدی طرف روس برای نهاییسازی فاز طراحی و انعقاد قرارداد تجاری تا پیش از پایان سال جاری میلادی شده بود. همچنین عباس خطیبی، معاون شرکت ساخت، گفته بود : راهآهن رشت-آستار در حال اجراست و مطالعات روسها بر روی پروژه راهآهن رشت-آستارا عامل توقف این پروژه نشده است. اما سرعت کار مطلوب نیست و اگر مسیر تأمین مالی طی شود، سرعت اجرای پروژه افزایش پیدا میکند.
با اینحال، ماه گذشته وزیر راه و شهرسازی عامل کندی پروژه را بوروکراسیهای اداری هر دو کشور خواند و گفت: بوروکراسیهایی هم در داخل ایران و هم در روسیه وجود دارد، اما دو کشور برای اجرای این پروژه کاملا مصمم هستیم و زمینهای مورد نیاز هم در حال تملک است.