دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۷
نظرات: ۰
۰
-

وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع به ویژه در فصل گرما، شاید موضوع خاص و عجیبی در سراسر دنیا محسوب نشود؛ اما این که پس از گذشت چند روز از وقوع آتش سوزی در جنگل و هدررفت منابع طبیعی هیچ اقدام ویژه ای انجام نشود و مسئولان ذیربط در جلسات وعده افزایش امکانات حریق را دهند، به طور حتم یک مساله بسیار شگفت آور و در عین حال تاسفبار است که متاسفانه در کشورمان شاهد آن هستیم.  

اطلاعات نوشت: طی چند روز گذشته برخی مناطق جنگلی کشورمان طعمه حریق شده است که به دلیل نبود تجهیزات نظیر بالگرد مخصوص و دیگر تجهیزات تخصصی اطفای زمینی،همچنان منابع طبیعی کشورمان دود می شود.

بحران آتش سوزی جنگل‌ در شوش

 فرماندار شوش دیروز گفت: آتش سوزی‌های پرتکرار در جنگل‌ها و حاشیه جاده‌های شوش طی چند هفته گذشته با افزایش گرمای هوا به بحرانی برای این شهرستان تبدیل شده که افزایش آمادگی دستگاه‌ها برای جلوگیری از آتش سوزی‌های گسترده احتمالی ضروری است.

به گزارش ایرنا، محسن حویزه  با تاکید بر لزوم فرماندهی واحد در مواقع بحران افزود: رئیس آتش نشانی شوش به عنوان فرمانده عملیاتی در صورت بروز بحران آتش سوزی در این شهرستان تعیین شده است که همه دستگاه‌ها مکلف به تبعیت و همکاری با آتش نشانی شوش در زمان وقوع آتش‌سوزی هستند.

وی با بیان این که پوشش فضای سبز از جمله سرمایه های ملی است که همه برای صیانت از این سرمایه وظیفه و مسئولیت دارند، ادامه داد: تمامی دستگاه‌های شوش که از نظر تجهیزات و نیروی انسانی توان کمک به دستگاه‌های متولی را در بحران‌ها دارند باید مسئولانه در این زمینه ورود کنند.

فرماندار شوش بحران را فرصتی برای نمایش همدلی بین دستگاه‌ها دانست و گفت: با توجه به آتش سوزی‌های متعدد و گسترده در این شهرستان طی چند هفته گذشته و احتمال تکرار آن ها، ضروری است ظرفیت‌ها، کمبود تجهیزات شهرستان و افزایش توان عملیاتی برای مهار آتش در شوش احصا شود.
حویزه با بیان این که همه دستگاه‌های شوش هنگام وقوع بحران باید در آماده باش کامل قرار باشند، اظهار داشت: هم افزایی همه دستگاه‌ها و مشارکت مردم در مدیریت بحران‌ها ضروری است.

  آتش سوزی «بلبزان» پاوه شعله ور شد

 مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری کرمانشاه وزش شدید باد را مانع خاموشی آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع منطقه بلبزان پاوه دانست و گفت: تاکنون چندین مرتبه آتش مهار شده اما به دلیل وزش باد و تغییر جهت آن بازهم حریق شعله‌ور شده است.

افشین یگانه در گفتگو با ایرنا با بیان این که آتش‌سوزی منطقه بلبزان پاوه از چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد، افزود: این‌ منطقه سخت‌گذر و دسترسی به آن سخت است و از سوی دیگر به دلیل ارتفاع زیاد آن وزش باد هم به مانعی برای مهار کامل آتش تبدیل شده و جهت باد هم به سرعت در حال تغییر است.
وی به تلاش حدود ۱۵۰نفر از نیروهای مردمی، منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر، بسیج و سپاه، مرزبانی و گروه های مردم نهاد برای مهار آتش سوزی اشاره کرد و گفت: ۲دستگاه بالگرد برای مهار آتش سوزی به کار گرفته شد که یکی از این‌ بالگردها آب را از سد داریان به منطقه دچار حریق شده منتقل می کند و بالگرد دیگر هم نیروها را به منطقه می رساند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به پای‌کار بودن همه دستگاه های ذیربط برای مهار آتش سوزی، اظهار داشت: بخش زیادی از آتش سوزی مهار شده و امیدواریم بزودی شاهد مهار آتش سوزی این‌ منطقه باشیم.

سیدقدرت اله علی پور، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گچساران هم از آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌های ارتفاعات کوه «نارک» این شهرستان خبر داد.

همچنین اسماعیل احمدی فرماندار مریوان ‌دیروز با اشاره به  آغاز فصل گرما، موضوع آتش سوزی جنگل ها و مراتع را نگران‌کننده دانست و گفت: از لحاظ تجهیزات اطفای حریق دچارچالش و کمبودهای بسیاری هستیم و قول‌هایی که تاکنون داده شده، تحقق نیافته است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیرداری خراسان شمالی هم از احتمال وقوع آتش سوزی‌های بیشتر در مراتع و جنگل‌های این استان نسبت به سال گذشته خبر داد.

یزدانی در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: با توجه به این که پوشش علوفه ای در مراتع و جنگل‌های استان به دلیل بارش‌های خوب در فصل بهار بسیار مناسب است و از سوی دیگر با گرم شدن دمای هوا، علوفه رو به خشک شدن می‌رود، و بر همین اساس احتمال بروز آتش سوزی در فصل گرم امسال نسبت به سال گذشته بیشتر است.

وی با تاکید بر این که بیشتر آتش سوزی‌هایی که در مراتع این استان اتفاق می افتد از حاشیه جاده‌ها آغاز می‌شود، ادامه داد: از مسافران درخواست می‌شود تا از انداختن سیگار در حاشیه جاده‌ها خودداری کنند.

 یزدانی افزود: از سوی دیگر کشاورزان هم از آتش زدن مزارع خود خودداری کنند تا آتش روشن شده به مزارع سرایت نکند و علاوه بر آن گردشگران، چوپان‌ها  و ... که آتش را برای طبخ غذا و یا تهیه چای روشن می‌کنند نسبت به خاموش شدن آتش بعد از پایان کار، توجه جدی داشته باشند.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین دغدغه‌های ما در صورت بروز آتش، آتش سوزی در مناطقی است که در مناطق صعب العبور قرار دارد و برای ما سرعت در رسیدن به منطقه و اطفای حریق مهم است.

این مقام مسئول تاکید کرد: ۳۳درصد از عرصه‌های جنگلی با مساحت ۳۵هزار هکتار در این استان در معرض آتش سوزی شدید هستند و علاوه بر آن ۶۴درصد از عرصه‌های جنگلی استان هم در معرض آتش سوزی متوسط و 3 درصد در معرض آتش سوزی کم قرار دارد.

تداوم جلسات مسئولان !

در این اثنا ، مسئولان درحال برگزاری جلسات هستند و همچنان خبری از ارسال تجهیزات ویژه نیست.

وزیر کشور و دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور از برنامه‌ریزی برای استقرار بالگرد در مراتع و مناطق جنگلی مستعد حریق خبر داد.

احمد وحیدی دیروز در جلسه ارتقاء توانمندی و هماهنگی بین دستگاهی جهت توسعه روش‌های پاسخ به آتش سوزی و اطفاء حریق، با اشاره به آغاز فصل گرم سال و وقوع حادثه حریق در مراتع و جنگل‌ها با تاکید بر لزوم همکاری تمامی دستگاههای مرتبط در حوادث و اطفا، افزود: برای تجهیز استان ها به امکانات اطفای حریق برنامه‌ریزی شده و قرار است در نقاطی  از کشور بالگرد مستقر شود.

وزیر کشور با بیان این که نیازمند  هماهنگی برای هشدار سریع پیشرفته در حوادث طبیعی به ویژه آتش سوزی و سیل هستیم، تاکید کرد: اطلاع رسانی به موقع در حوادث آتش سوزی ، مهمترین موضوع در عملیات امداد و حریق است و این موضوع باید جدی گرفته شود.

محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران هم در این جلسه بر آمادگی تمامی فرمانداران ، بخشداران و دهیاران در امر پیشگیری و اطفا حریق تاکید کرد و از عموم مردم خواست ضمن مشارکت در اطفای حریق در صورت مشاهده موارد عمدی آتش سوزی، بلافاصله موضوع را گزارش دهند.

بنا به این گزارش در این جلسه که با حضور رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، فرماندهان عالیرتبه ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت دفاع، ارتش جمهوری اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی، یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی، نماینده سازمان برنامه و بودجه و هلال احمر برگزار شد، مسئولان دستگاه ها گزارش ها و آمار و ارزیابی‌های خود را  ارائه دادند.

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی