خبرفوری نوشت: مدتی قبل مرد جوانی به پلیس مراجعه کرد و از یک کلاهبرداری خبر داد و گفت: اوایل ماه منتظر پیامک دریافت حقوق بودم که پیامکی برایم ارسال شد مبنی بر اینکه از بانک... مبلغ 4 میلیون تومان به حسابم واریز شده است.
با دیدن پیامک تعجب کردم و با خودم گفتم چرا حقوقم اینقدر کم شده است؟ در این فکر بودم که چرا پول به صورت کامل واریز نشده است که شخصی ناشناس با تلفن همراهم تماس گرفت و در حالی که خیلی مؤدبانه صحبت میکرد، مدعی شد 4 میلیون تومان را میخواسته برای دوستش واریز کند اما اشتباهی برای من واریز کرده است.
وی مدعی بود که شماره مرا از بانک گرفته است و از من خواست پولی را که به اشتباه به حسابم واریز شده، برگردانم.
من هم بدون اینکه اصلاً به شماره پیامک واریزی وجه نگاه کنم و توجهی به آن داشته باشم، شماره کارت او را گرفتم و چهار میلیون تومان را واریز کردم.
در واقع با دستان خودم، پولم را در اختیار کلاهبرداران قرار دادم. اما تصورش را هم نمیکردم این شگردی برای کلاهبرداری است. وقتی پول را به حسابش ریختم، متوجه شدم اصلاً پولی به حسابم نیامده بوده و من در واقع از موجودی حساب خودم پول را پرداخت کرده بودم.
وقتی به شمارهای که پیامک برایم از آن ارسال شده بود، دقت کردم، تازه آن موقع بود که متوجه شدم در دام یک کلاهبرداری حرفهای افتادهام چرا که شمارهای که پیامک از آن ارسال شده بود، یک شماره خط اعتباری بود، نه شماره پیامک بانک.
سیمکارتهایی با هویت معتادان
با شکایت مرد جوان، کارآگاهان پلیس پایتخت وارد عمل شده و با بررسی هویت مالک تلفنی که با آن پیامک ارسال شده بود، مشخص شد که شماره متعلق به مرد معتادی است که سیمکارت و کارت بانکیاش را به مبلغ 700 هزار تومان فروخته است.
از سویی کارآگاهان پلیس به سراغ مالک شمارهای رفتند که با شاکی تماس گرفته بود و ادعای واریز اشتباهی کرده بود. طبق بررسیهای صورت گرفته و شناسایی مالک دومین سیمکارت، همانطور که تیم تحقیق احتمال میدادند، این سیمکارت نیز متعلق به مرد کارتنخوابی بود که مدتی قبل آن را به مبلغ 300 هزار تومان فروخته بود.
تماسهایی از زندان
در ادامه تحقیقات کارآگاهان با شکایتهای مشابه مواجه شدند. کلاهبرداران از خطوطی که شماره آنها رند بود و صفر زیادی داشت، پیامک واریز وجه ارسال میکردند و ساعاتی بعد با شاکی تماس گرفته و مدعی بودند که وجه را به اشتباه واریز کردهاند و از او میخواستند پول را به شماره کارتی که میدادند، برگرداند. اما شماره کارتها و سیمکارتها هم متعلق به افراد کارتنخواب و معتاد بود.
بررسیها نشان میداد که کلاهبرداریها توسط اعضای باندی حرفهای صورت میگیرد. در ادامه تحقیقات پلیسی، تیم تحقیق دریافت که تماسها از زندان صورت میگیرد.
در ادامه تحقیقات هویت اعضای این باند شناسایی شد و عوامل این کلاهبرداری که چندین محکوم به قصاص و حبسهای بلندمدت در زندان و چندین خلافکار در خارج از زندان بودند، مشخص و دستگیر شدند.
در ادامه بررسیها، سردسته باند به گردهم آوردن اعضای باند داخل و بیرون از زندان و کلاهبرداریهای سریالی به این شیوه و شگرد اعتراف کرد. تحقیقات در این رابطه و شناسایی سایر شاکیهای احتمالی اعضای این باند ادامه دارد.