اطلاعات نوشت: راه اندازی سایت های زباله سوز با هدف کاهش مخاطرات رهاکردن زباله در طبیعت، موضوعی است که در سراسر جهان دنبال و اجرا می شود که این کار پسندیده در کشورمان هم به مرحله اجرا درآمده است،با این تفاوت که ایجاد همین سایت های زباله سوز نه فقط مشکلی را به طور کامل رفع نمی کند، بلکه معضلات جدیدی را بر پیکر خسته و زنجور محیط زیست تحمیل می کند.
زبالهسوز نوشهر از جمله سایت ها و نیروگاه هایی است که برای جلوگیری از روند آسیب به محیط زیست ناشی از رها شدن زباله در طبیعت راه اندازی شده، اما اکنون خود این سایت به منبع آسیب رسان به طبیعت بدل شده است!
مصطفی خزایی کوهپر عضو هیات امنای خانه محیط زیست چالوس با ابراز نگرانی نسبت به آلودگی زیست محیطی زباله سوز نوشهر اظهار داشت: نیروگاه زباله سوز نوشهر نباید تعطیل شود بلکه باید اصلاح ساختار آن به مرحله اجرا درآید و به مؤلفههای موثر زیست محیطی توجه شود.
این فعال زیست محیطی ادامه داد: نیروگاه زبالهسوز نوشهر، این روزها آلودگیهای زیست محیطی و صوتی دارد و شیرابههای آن متاسفانه سلامت مردم را به طور جدی مورد تهدید قرار داده و سبب شکایت و اعتراض مردم شده است.وی با بیان این که آلودگی آب شرب مردم در روستاهای شرق نوشهر واقعا غیرقابل تحمل شده است تاکید کرد: با کوچکترین بارش باران، آب شرب ساکنان منطقه آلوده میشود.
زبالهسوز نوشهر استاندارد است !
کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نوشهر هم گفت: دود خروجی از دودکش نیروگاه زبالهسوز نوشهر منطبق با استانداردهای زیست محیطی است و هیچگونه آلودگی ندارد.
به گفته وی اختلال سامانه پایش لحظهای دود خروجی دودکشها، تجهیز نبودن به سیستم تصفیه خانه، انتقال پسماندهای خطرناک دپو شده، عدم ساماندهی زبالههای دپو شده مربوط به چهار دهه گذشته در اطراف نیروگاه و شکایت اهالی به ویژه حامیان محیط زیست نسبت به آلودگی هوا ناشی از فعالیت نیروگاه از مهمترین دلایل شکوائیه حفاظت محیط زیست نوشهر علیه کارفرمای این نیروگاه بوده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر افزود: کارفرما وعده داده است تا پایان سال بیشتر نواقص نیروگاه را رفع کند ،همچنین قرار است بزودی در دفتر استانداری مازندران - نوشهر نشستی با موضوع کارگروه مدیریت پسماند برگزار شود.وی تاکید کرد: اکنون فرآیند امحای زباله همانند 3 سال قبل به شیوه سنتی انجام و ابتدا زباله ها در اطراف نیروگاه رهاسازی می شود ؛ نکته دیگر این که کارفرما و سرمایهگذار به تازگی نامه نگاری کرده اند که این نیروگاه توان امحای بیش از 200 تن زباله را ندارد چرا که تجهیزات آن به علت فرسودگی توان بیش از این حجم زباله را ندارد.
گفتنی است نیروگاه زباله سوز نوشهر در 27 آذر ماه سال 1399 با هدف فرآوری 200 تن زباله تولیدی نوشهر، چالوس و کلاردشت و تولید حدود 3 مگاوات برق در ساعت در زمینی به مساحت حدود 2 هکتار در منطقه «پلنگ چال» مکان قبلی دفن غیر بهداشتی زباله نوشهر افتتاح شد.
زباله شهرهای چالوس و عباسآباد هم تا پیش از هفته گذشته برای امحا به نیروگاه زبالهسوز نوشهر حمل می شد که اکنون به علت تعطیلی این مجموعه شنیده شده است در مکانهای قبلی به شیوه کاملا سنتی دفن میشود که چنین وضعیتی با معضلات زیست محیطی فراوانی همراه است.