اطلاعات نوشت: رئیس سازمان حفظ نباتات کشور از مصرف سالانه حدود ۳۵هزار تن آفتکش شیمیایی در کشور خبر داد و گفت: سهم مدیریت تلفیقی در کنترل آفات بسیار ناچیز است.
به گزارش ایسنا، حسین رنجبراقدم در آیین افتتاح چهارمین کنگره بینالمللی حشرهشناسی به میزبانی کرمانشاه، از استفاده بی رویه از آفت کشهای شیمیایی در کشور به عنوان یک دغدغه مهم یاد کرد و افزود: اکنون سالانه حدود ۳۵هزار تن آفت کش شیمیایی در کشور مصرف میشود که در بسیاری از موارد مصرف آن به دلیل ناآگاهی با هدف پیشگیری، از سر عادت و تجربه و یا تحت فشار شرکتهای تولید و فروش سم است.
وی با بیان این که سم فروشی مغازه سوپرمارکت نیست که هر کس با هر دانشی آن را تاسیس کند، اظهار داشت: متاسفانه اسم این مغازهها تطهیر و به «داروخانه گیاهپزشکی» تغییر یافته است، در حالی که استفاده از سم ملاحظات و احتیاط بسیار زیادی ندارد.
رنجبراقدم فعالیت بیش از ۲۴۰شرکت در زمینه سموم و واردات آن ها در کشور را نگران کننده دانست که شاید در عمل واقعاً به همه آن ها نیاز نباشد.رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در ادامه به اهمیت تحقیقات گیاه پزشکی و حشره شناسی در حفظ و ارتقاء سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: بر اساس برخی آمارها، چنانچه گیاه شناسی و حشره شناسی در تولیدات کشاورزی مد نظر قرار نگیرد، با افت تولید ۳۰تا ۴۰درصدی مواجه خواهیم بود.اگرچه اقدامات خوبی برای استفاده از دانش در مسیر تولید محصولات کشاورزی انجام گرفته است، اما هنوز با استانداردها فاصله زیادی داریم.
رنجبراقدم استفاده از آفت کشهای شیمیایی را یکی از دغدغههای اصلی بخش کشاورزی دانست و تاکید کرد: این در حالیست که قادر به تولید برخی از محصولات کشاورزی بدون استفاده از یک سیسی سم هستیم ،که نمونه موفقی این موضوع را در شالیزارهای آمل و یا ۷۰هزار هکتار از مزارع نیشکر خوزستان تجربه کردیم، اما به دلیل نداشتن شیوههای علمی در برخی موارد این ظرفیت را از دست میدهیم.
برای برخی سئوالات جوابی نداریم
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که استحاله در بخش آموزش و پژوهش حوزه کشاورزی کشور ضروری است، تاکید کرد: اگرچه اکنون دستاوردهای علمی قابل توجهی حتی در ابعاد بینالمللی در زمینه کشاورزی داریم، اما برای برخی سئوالات حوزه گیاه پزشکی و آفات جوابی نداریم و بیولوژی برخی آفاتی که ۳۰سال است در کشور جولان میدهد را نمیشناسیم.
رنجبراقدم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اعلام سازمان جهانی خوار و بار مبنی بر این که کشاورزی در کشورهای با بارش متوسط زیر ۵۰۰میلیمتر پرمشقت است و توجیه اقتصادی ندارد، تاکید کرد: با این وجود خوشبختانه در ایران با وجود بارش متوسط حدود ۲۰۰میلیمتر تولیدات بسیار خوبی داریم؛ برای مثال امسال در زمینه تولید گندم به خودکفایی رسیدیم .