شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
نظرات: ۰
۰
-
حاکمیت باید آژیر خطر «مهاجرت گسترده» از کشور را بشنود!

یک فعال سیاسی رشد آهنگ مهاجرت را نشانه ای از ناکارآمدی ها در نظام تصمیم گیری و اجرایی دانست.

غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به برخی سنگ اندازی ها در مسیر حرکت دولت چهاردهم گفت: هر کشوری که ادعای توسعه دارد، باید از اقتصادی پویا برخودار باشد. اما در ایران به طور جدی مانع های بیرونی و داخلی از شکوفایی اقتصادی جلوگیری می کنند که باید گفت، بسیاری از مانع سازی های داخلی کاملا بی دلیل هستند و برای تسویه حساب سیاسی و جناحی صورت می گیرند که چنین اقدام هایی تعجب و البته تاسف برانگیز است!

وی با اشاره به گسترش پدیده مهاجرت طی سال های اخیر گفت: مهاجرت نمی تواند نشانه خوبی برای کشورها باشد، اینکه عده ای - که تعدادشان هم کم نیست-  تمایلی به ماندن در ایران ندارند و تصمیم به مهاجرت به کشورهای دیگر می گیرند، رفتاری است که مسئولان و تصمیم گیران حتما باید نسبت به آن حساسیت زیادی به خرج دهند. در کل باید گفت، برای ساختار حکمرانی کشورها «مهاجرت» نشانه ای ملموس از سوءمدیریت در نظام تصمیم گیری و اجرایی است. چرا که اگر کسی برای تامین الزام های زندگی بی دردسر مشکلی نداشته باشد، بعید است کشور خود را برای زندگی بهتر به مقصد کشور دیگری ترک کند. البته در این بین استثناهایی هستند که برای رفتن دلیل خودشان را دارند و حتی اگر هیچ کمبودی در ایران نداشتیم، بازهم برای رفتن به جاهای دیگر چمدان شان را می بستند.

پدیده مهاجرت سومدیریت‌ها را فریاد می‌زند

ظریفیان افزود: مردم ایران در این چند سال گذشته با گرانی های عجیب و غریبی مواجه شده اند. مثلا اینکه در سال های اخیر مسکن به قدری گران شده است که چند طبقه از جامعه برای تهیه مسکن باید ۱۰۰ سال پس انداز کنند! اینکه نرخ خودرو در این مدت بالای ۵۰۰ درصد رشد کرده است و .. ریشه در ناکارآمدی نظام مدیریتی کشور دارد که این نقیصه مختص دولت اصولگرا یا اصلاح طلب نیست و اساسا ساختار مدیریتی نیازی شدید به اصلاحات دارد. بنابراین دولت چهاردهم باید همهِ تلاش اش را به کار بگیرد تا حتی المقدور مشکلات را رفع کند. حقیقت چیزی جز این نیست که به هم ریختگی اقتصادی موجب شده است، طبقه بالا به طبقه متوسط، طبقه متوسط به طبقه ضعیف و طبقه ضعیف به حاشیه نشینی تغییر وضعیت بدهند که ترمیم چنین موقعیتی بسیار ضروری است.

وی با اشاره به این که ساختار  اقتصادی کشور تجربه و تخصص کافی را برای تصمیم گیری اصولی ندارد، گفت: باید هر چه زودتر در نظام مدیریتی و اجرایی تجدیدنظر اساسی داشته باشیم، بلکه بتوانیم از این وضعیت عبور کنیم.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی