به گزارش «اطلاعات آنلاین»، طی روزهای گذشته و با احکامی که دنیامالی وزیر ورزش و جوانان برای افراد مختلف صادر کرد با دو نگاه پیرامون این انتصابات روبرو بودیم؛ گروه اول این جابجاییها را محصول برخی سفارش های بیرونی دانسته و برخی دیگر معتقد بودند که وزیر ورزش به دنبال استحاله بوده و مسیر درستی را با این پوست اندازی پیش گرفته است.
پیرامون همین موضوع خبرنگار ورزشی «اطلاعات آنلاین» گفتوگویی را با امیرعابدینی رییس اسبق فدراسیون فوتبال و مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس انجام داده است که در ادامه میخوانید:
*درباره انتصابات اخیر از سوی وزیر ورزشوجوانان چه نظری دارید؟
-فکر می کنم ایشان با درایت و بدون عجله عمل می کند و برای نیروهای موجود با شناخت و با بررسی های لازم حکم زد. این می تواند باب جدید مدیریتی باشد. اما اینکه آدمهای جدید دارای برنامه هستند یا نهرا من نمی توانم نظر بدهم.
*برخی معتقدند که ردپای دخالت های بیرونی در صدور این احکام دیده میشود.
-دخالت نه ولی ما یک سیستم نظارتی داریم. مثلا می گویند امیر عابدینی را باید با پیشینه مشخص و روشن بیاورید. گروهی هم رصد می کنند و درباره افراد از نظر سلامت نظر می دهند؛ این خوب است. نصف پرونده هایی که درست می شود دلیلش این است که ما ارزیابی درستی نداریم. مدیرانی موفق هستند که دنبال فامیل بازی و دوست بازی نمی روند.
*وزیر ورزش اگر بخواهد تحت تاثیر دخالت های بیرونی قرار نگیرد و در راه موفقیت ورزش با کسی معامله نکند چه مسیری را باید بپیماید؛ منظورمان مشخصا این است که چگونه می تواند به برخی خواسته ها «نه» بگوید و تبعات آن دامنش را نگیرد؟
- این نمی شود. یعنی برخی نمایندگان مجلس برای خودشان حقی قائل هستند. برخی از اعضای کابینه هم همینطور. حالا اینکه وزیر چند درصد می تواند بر اساس استقلال فکری خودش عمل کند بستگی به شجاعت مدیریتی او دارد.
*همواره این موضوع در ورزش و در دوره تمام وزرا مطرح بوده که نسبت به دخالت ها و خواسته های برخی نمایندگان مجلس انعطاف نشان داده اند؛ درباره این موضوع صحبت میکنید.
- این موضوع آسیب زده است و خوب نیست.
*وزیر ورزش در اولین اقدامات مهم خود در راس فدراسیون کاراته تغییراتی ایجاد کرد؛ چقدر به ایجاد تغییرات در دیگر فدراسیون ها احساس نیاز می کنید؟
- ایشان می تواند به جز فدراسیون فوتبال در دیگر فدراسیون ها اقداماتی را انجام دهد. قطعا کارنامه همه فدراسیون ها را بررسی کرده است و بدون شناخت کاری نکرده است. من معتقدم کارش را بلد است. اول فکر می کردم ایشان ضعیف ترین عضو کابینه است اما الان این نظر را ندارم.
*مجمع فدراسیون فوتبال برای تعیین رییس و هیات رئیسه جدید در راه است؛ چقدر امیدوار هستید که فکر جدید و خون تازه به فوتبال تزریق شود؟
- ما آذر ماه ثبت نام داریم و اسفند ماه هم مجمع. باید صبوری کرد و دید چه کسانی ثبت نام می کنند و بعد می توان نظر داد. اگر آدم کارآمدتر از رییس کنونی نیاید مجمع بازهم به تاج رای می دهند.
*ظاهرا لابیها از همین حالا آغاز شده است.
- این طبیعی است. برای انتخاب شدن باید بستر آماده کنید. با صراحت می گویم فدراسیون فوتبال این مزیت را دارد که اعضای مجمع آن استقلال دارند.
*توصیه شما به آقای تاج چیست؟ آیا معتقد به کنار رفتن ایشان و البته رفقایشان هستید؟
-من معتقدم اگر می خواهد بماند باید خانه تکانی کند. همین پرونده اخیر مبارزه با فساد را نگاه کنید. سر تا ته این فساد چه مبلغی بوده است؟ چرا مردم از جامعه فوتبال توقع دارند این فساد هم نباشد؟ چون فوتبال بازی عادلانه است و انتظار می رود فساد در آن نباشد. کوچکترین خطا در فوتبال دیده می شود. پس باید بستر آن عاری از هر گونه آلودگی و شبهه باشد. آقای تاج اگر می خواهد بماند نباید از مجرم و حتی از متهم دفاع کند.
* آیا برای ریاست فوتبال ایران گزینهای را پیشنهاد می دهید؟
-خودم را پیشنهاد می کنم.(با خنده). چرا که نه؛ شاید آمدیم و بازار انتخابات را داغ کردیم. البته من کمک می کنم آقای تاج موفق شود اما اگر روزی رسیدم به موضوع که تاج نمی خواهد بماند خودم ورود می کنم.
*پس باید شما را اولین کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال نامید.
-شاید این اتفاق بیفتد.
*دقیقا ۳۰ سال قبل در حوالی همین ایام بود که شما را از راس فدراسیون فوتبال کنار گذاشتند؛ آن زمان برکناری روسای فدراسیون ها برای سازمان تربیت بدنی آسان بود؛ هنوز هم به آن برکناری فکر میکنید؟
-من در گذشته زندگی نمی کنم. من که نمی توانم چیزی را تغییر دهم. آن برکناری حق من نبود. معامله غیر فوتبالی هم نبود. آقای هاشمی طبا یک شگردی داشت و می گفت اگر بتوانم در ارنج تیم ملی هم دخالت می کنم. وقتی گفت باید سرمربی تیم ملی برکنار شود و من قبول نکردم آن اتفاقات افتاد.
*می رسیم به باشگاه پرسپولیس؛ عملکرد این مجموعه را چطور ارزیابی می کنید؟
-من به این مربی خیلی احترام می گذرام. آنها روند رو به جلویی دارند. تیمی که بد شروع کرد خوب شده است. باور می کنید دغدغه این روزهای من استقلال است و غصه آنها را می خورم. این تیم حقش نیست. کاش می توانستم کمک آنها کنم. من از بردن و بازی خوب خیبر خوشحال می شوم اما برای استقلال ناراحت می شوم. ما چقدر به بخشی از جامعه هواداری آسیب می زنیم؟
* دلیل ناکامی پرسپولیس در لیگ نخبگان را چه می دانید؟
-من در سال ۱۳۷۸ رسیدم به اینکه ما داریم از آسیا عقب می مانیم. آن روز گفتم. ما فراموش کردیم که ارکان فوتبال باید موزون باشد. ما نمی توانیم با فوتبال ثروتمند منطقه رقابت کنیم. به استعدادهای داخلی خودمان هم بها نمی دهیم. ما بازیکنان خارجی می آوریم که از داخلی ها بهتر نیستند و در مقابل سایر کشورها، خارجی هایی می آورند که بهتر از دارایی خودشان هستند.
*درباره بازگشت کریم باقری نظرتان چیست؟
-اتفاق خوبی بود. بیرون کردن کریم مثل بیرون کردن پدر خانواده از خانه بود. البته هنوز صورت کریم غم دارد چون دلش گرفته است با این حال از باشگاه پرسپولیس ممنونم که آقا کریم را برگرداند.
*...و ماجرای شیرینی دادن بیرانوند به هیات مدیره و بازتاب های آن.
-بگذریم از این موضوع.
*برخی مدعی شده اند که شیرینی با رشوه فرق دارد؛ نظر شما چیست؟
-از نظر قانون بله درست است اما اجازاه بدهید من به این موضوع ورودی نداشته باشم.
*صحبت های اخیر مهدی هاشمی نسب در برنامه عادل فردوسیپور را شنیده اید؟
-خودم ندیدم ولی از گوشه و کنار مطلع شده ام که چه گفته است.
*ایشان از علی پروین و یک نفر دیگر که نامش را نبرده انتقاد کرده است؛ برخی می گویند منظورش از آن یک نفر شما بوده اید.
-تعارف که نداریم. آن زمان تنها کسی که می خواست او بماند من بودم. می دانم منظور او از آن یک نفر کیست ولی نمی گویم.
*درپایان دوست داریم نظر شما را به عنوان یک مدیر پرسپولیسی درباره بحران این روزهای استقلال و نقش هلدینگ خلیج فارس در این ناکامیها را بدانیم.
-الحمدالله از وقتی که اینها آمدند با آنکه آدم های کار بلد هستند اما سردرگم هستند. بالاخره تیم صباباتری با استقلال یک دنیا فاصله دارد. امیدوارم استقلال زودتر از بحران خارج شود.